Sikerek

Emese légzőgyakorlatok
 • Emese: Pénzügyi és Biztosítási Tanácsadó

Több hónapja már orrspray függő voltam. Bár a náthám már elmúlt, de mindig úgy éreztem, hogy be van dugulva az orrom, és nem kapok levegőt. Emellé folyamatosan folyt az orrom, holott korábbi tesztek szerint nem vagyok allergiás. A fenti probléma kihatott az alvásminőségemre is: nem tudtam pihentetően aludni, mindig fáradtan ébredtem. Roppant kellemetlen volt mindig arra ügyelni, hogy bárhova is megyek, legyen nálam orrspray és zsebkendő. Orvosnál voltam, de nem tudtak segíteni a helyzetemen.

Szerencsére ez a problémám jelentősen javult, hála Zolinak, akitől a Buteyko légzést tanultam. Két hét után már nem kellett az orrspray, igaz, az orrdugulás és orrfolyás részben megmaradt, de jóval kisebb mértékben, mint korábban. Hozzá kell tennem, hogy napi szinten gyakoroltam a különböző Buteyko technikákat, és ami a legbizarrabb, hogy leragasztott szájjal aludtam. Az első pár napban fura volt, de hamar megszoktam, és élvezhettem a pihentető alvás rég nem tapasztalt érzését.

Olyan nagy mértékben javult az alvásom minősége, hogy alig hittem el.

Ami hatalmas előnyét tapasztaltam még, hogy egyes légzőgyakorlatok pillanatok alatt meg tudnak nyugtatni, ha valami stressz ér. Alvás előtt is szoktam alkalmazni őket, amikor nehezebb elaludnom. Így, egy hónap elteltével már rég nem kell orrspray, sokkal jobban kapok levegőt, és alig folyik az orrom.

Azt gondolom, hogy ilyen rövid idő alatt, fájdalommentesen ezt elérni hatalmas eredmény. Természetesen ebben Zolinak jelentős szerepe volt, hiszen nagy hozzáértéssel felmérte, hogy mi a problémám, azután személyre szabott Buteyko gyakorlatokat kaptam az állapotomnak megfelelően. Minden alkalom elején felmértük a fejlődésem, és aszerint kaptam a további Buteyko feladatokat.

 • Kata

A Buteyko tanfolyamra pánikzavar és allergia miatt jelentkeztem abban a reményben, hogy legalább egy kicsit enyhíthetek a tüneteimen az itt tanultakkal. A tanfolyam messze felülmúlta a várakozásaimat: profi előadásmódban, részletes magyarázatokban, sok gyakorlatban és ismétlésben volt részem, a kérdéseimre részletes válaszokat kaptam, és nem utolsósorban magamat illetően is sok új felismerésre jutottam. A tüneteimet jórészt megtanultam a légzésemmel és az itt kapott egyéb módszerekkel kezelni és sok gyakorlással, az itt tanultak további használatával biztos vagyok benne, hogy további sikereim lesznek. A sportban is szeretném a Buteyko technikákat alkalmazni, amelyhez szintén sok segítséget és tanácsot kaptam. A kedvenc zoknijaim pedig a fiókban hevernek, ugyanis már nem hideg a lábam. 🙂 Köszönök mindent és szívből ajánlom Mindenkinek a tanfolyamot! Kitartó gyakorlást! 🙂 

 

 • Évi: Intimtorna oktató

Számomra nagyon hasznos volt a tréning. Komoly életminőségbeli változást hozott számomra. Rengeteg tünettel érkeztem, amikben jelentős változásokat tapasztaltam.
Az egyik és legfontosabb, hogy nap mint nap oktatok, ami sok beszéddel jár, és utána borzasztóan kimerült leszek, ez a gyakorlás elején álmosságba ment át majd, sokkal jobban éreztem magam. Napközben ha gépnél dolgozom szintén erős fáradtságot érzek, amit szintén a légzőgyakorlat végzését követően átmegy rajtam.
A sok beszéd alatt 3 órás tréningen 1,5 liter vizet kellett innom a szájszáradás miatt, most már elég fél liter is.
Folyamatos légszomjjal, összevissza légzéssel küzdöttem, amit szintén néhány hét gyakorlás után sikerült rendeznem. Nagyon magas pulzussal éltem több mint 10 éve: 94-104, ezt is kb. két hét után sikerült 63-75-re normalizálni.
Közérzetem, általános állapotom, fáradtságom is javult.
A hipoglikémiám miatt, 6 x kellett ennem egy nap, és ha nem eszek időben komoly gondok vannak. 4 hét után már 1,5 óra csúszással sem volt gond. Már csökkenteni tudtam, 4-5 étkezésre.
A szapora pulzus és légzés miatt, gyakran idegesnek és feszültnek éreztem magam, amit a légzőgyakorlatok végzésével azonnal sikerült lelassítanom és lenyugtatnom!!!!!

Szóval nagyon vagyok a légzőgyakorlatok eredményeivel. 🙂 

 

 • Ágnes: Fogorvos

Buteyko kliens ÁgiZolinál nagyon jó hangulatban teltek a Buteyko foglalkozás órái. Felkészült, rátermett, és igazán lelkes. A feladatok nem nehezek, és némi odafigyeléssel beilleszthetők a napirendbe. Miután az ember egy kis gyakorlatra tesz szert, a holt időket remekül ki lehet használni a Buteyko légzőgyakorlatok végzésére, legyen az sorban állás vagy dugó. Kevésbé bosszant, ha valahol várakoznom kell, ráadásul mindig kéznél van.
Amit már most érzékelek, hogy a tartásomra sokkal többször odafigyelek, és ennek nagyon örülök. Eddig ezt se a jógával, se a tánccal nem sikerült elérnem. Mindenkinek melegen ajánlom a Buteyko-tréningeket.

 

 • Noémi: 

Korábban rendszeresen jógáztam, és akkor tanultam meg, milyen fontos, hogy törődjünk a légzésünkkel, ugyanakkor bizonyos összefüggésekre csak itt, Zoli Buteyko tanfolyamán jöttem rá. Kicsit más megvilágításba helyezte számomra a légzéssel kapcsolatos tudásomat. Például nem mindig a nagy levegővétel a jó.

Ugyan még nem sikerült elérnem a napi 60 perc Buteyko gyakorlást, és ha nagyon feszített a munka, akkor nem tudom a tanultakat alkalmazni, de séta, utazás vagy akár futás közben már kifejezetten figyelek rá. Az orrtisztítós légzés mindig beválik, és a stresszoldó gyakorlatok is hatásosak. Zoli lelkes hozzáállása ránk is átragadt, a foglalkozások kötetlen, jó hangulatban teltek. Összességében nagyon élveztem, és hasznosnak találtam a Buteyko tanfolyamot. Cél a 180-as kontrollszünet! (ha jól emlékszem, ennyi volt Buteyko-nak. :D)

 • Gergely:

Kovács Gergey ButeykoMióta elvégeztem az 5 alkalmas Buteyko tréninget, azóta nincs orrdugulásom…🙂 Előtte azért be volt mindig készítve az orrspray, így nagyon örülök hogy nincs már rá szükségem. Kell hozzá kitartás, és tudatosság, de mindenképpen megéri! Plusz mellékhatásként sokkal jobban alszok, korábban kelek és több az energiám a mindennapokban, kevesebbet fűtünk, és kevesebbet stresszelek. Mindenkinek ajánlom hogy elvégezze a Buteyko-tréninget, mert jelentősen javítja az életminőséget!

 

 • Adrienn:

Riba Adrienn buteyko gyakorlóMindenkinek csak ajánlani tudom Zoli Buteyko légzés-tanfolyamát! Szerencsére nem azért kezdtem el mert valami komoly betegségem van, hanem inkább az egészség megőrzés miatt. Persze ettől függetlenül nagy változások még így is történtek velem. Pl. : mi télen kezdtük el a tanfolyamot (február 7) és onnantól 1 kezemen meg tudom számolni hányszor fűtöttünk be éjszakára. Amit tudni kell, hogy előtte 24-25 fokban éreztem jól magam. A kezeim már nem olyan hidegek mint voltak, sokkal jobb lett a hidegtűrésem. Ezelőtt nem volt az erősségem a korai kelés, viszont most már ébresztő nélkül is fel tudok kelni a korai órákban. A negatív hatásokon könnyebben átlendülök.
Zoli viszont nagyon jól és lelkiismeretesen oktat, mindenkinek a saját szükségleteire fordít időt és energiát a gyakorlatokkal. Sok saját tapasztalatot mesél amivel hitelességet nyert nálam.  Aki szeretne az életminőségén változtatni vagy helyre szeretné rakni az egészségét, akkor ez egy nagyon kiváló és alap kezdeményezés lehet, hogy a légzésével kezdje a gyökeres változást.

 

 • László: 

László buteykoNagyon erősen tudom ajánlani Iványosi-Szabó Zoltán tréningjét! Rendkívül türelmes és megértő tréner. Hozzásegít, hogy a saját tempód és ritmusod szerint tudjál fejlődni, segít a motiváció alakításában, feltárja az előtted lévő lehetőségeket, megmutatja, miként érhetsz el javulást egészségi állapotodban Buteyko módszerrel..

 

 

 • Artúr: 

Örülök hogy Zolival “véletlenül” ismét összesodort az élet. A közvetlen, világos előadásmód, oldott hangulat könnyen befogadhatóvá teszi a Buteyko-tréning anyagát. Zoli odafigyelése, szakértelme garancia a gyakorlatok végzése során a módszer hatásainak biztonságos megtapasztalására. Egy nagy hiányossága viszont a tanfolyamnak, hogy az eredmények csak a gyakorlással jönnek meg, a tanfolyamra való befizetéssel önmagában nem 🙂

 

 • Timi:
 
Kislányom – tüdőt is érintő – betegsége miatt vettem részt a buteyko tanfolyamon.
Először is az lepett meg, hogy VÁRTAK, számítottak rám, hogy jövök és kérdeztek, hogy probléma van-e, hogy még nem csatlakoztam.
Ilyet nem nagyon tapasztaltam ezelőtt, online tanfolyamon kiváltképp nem jellemző! Nagyon jólesett!
Kislétszámú csoport volt, így maximális figyelmet kapott mindenki. Aktívnak kellett lenni, nem lehetett “lézengeni”. 🙂
De ez így volt jó – és hatékony!
Sokat ismételtünk. Zoltán érthető magyarázatai, a felkészültségről maximálisan tanúskodó diái mind-mind hozzátettek ahhoz, hogy a végére mindenki választ kapott kérdéseire, megtanulta a buteyko légzés gyakorlati alapjait.
Jó volt nyugodt légkörben elmélyülni a témában – bár az én körülményeim nem voltak mindig idálisak az ellazuláshoz. 
Fontos még az online tanfolyam esetén megemlíteni, hogy az öt alkalmas tanfolyam alatt (bár én egy alkalommal nem tudtam részt venni – így azt utólag pótoltam) EGYSZER SEM volt technikai hiba Zoltánnál, minden végig jól látható, érthető és követhető volt. 
… és a csoport is jó volt, szerintem nagyon együttműködőek voltunk és jó hangulatban teltek az órák… 🙂
 
 • Szilvia:
 
A Buteyko tréninget, már nagyon régóta szerettem volna megismerni. Szerencsére sikerült elvégeznem Zoli tanfolyamát, ahol jól érthető, sok gyakorlással összekötött ismereteket kaptam. A mindennapjaimba jól be tudtam építeni a feladatokat, amelyek hatására az alvásproblémám nagymértékben rendeződött. Ennek nagyon örültem, mert már évek óta sok gondot okozott. Az életemet sokkal ritmusosabban kezdtem élni, visszatértem a napi sportoláshoz és az étkezésembe is rendezettséget hozott a rendszeres gyakorlás, elhagytam az egész napi “csipegetést”. Mindenképp elindított egy úton, amelyet egészségem megőrzése érdekében tovább folytatok.
 
 • Balázs: 
 
Hogy miért ajánlanám? Mert Zoli fantasztikusan jól csinálja, jól érthetően magyaráz. Zenészként, apaként, és gyári munkásként, tudtam, hogy fizikálisan gyenge vagyok, ez kihatott sok egyéb dologra az életemben, és nem jó értelemben. Ha jobb életminőséget szeretnél. Ha úgy érzed túlvállalod magad és 2 hét után újra feladod a céljaid, pedig ki sem tudtad magadból hozni a maximumot, sőt néha a minimumot sem. Frusztrált vagy? Mozognál ,sportolnál de annyira szét esett vagy hogy odáig már el sem jutsz. Inkább beülsz a képernyő elé elücsörögni. Tanulj itt, vagy online. Kevesebb de annál pihentetőbb alvás, kipihentebb lét, felkelés több tartalmasabb aktív pihenés, aktív óra. Ha nyertessé akarsz válni, ebbe fektess be, nem old meg mindent, de ha egészséged, van szerencsés vagy. Segíts magadon, ha más nem segít. Sok sikert az utadon, soha ne add fel.
 
 • Teréz:

11 éve vagyok COPD-s, így a látványos javulásnak is időre és kitartó gyakorlásra van szüksége. Amit már most elértem, az első emeletre legtöbbször megállás nélkül felmegyek. Ha elindulok sétálni, már nem kell az indulás után rögtön megállnom és levegő után kapkodnom. Tehát fokozatosan javul a fizikai terhelhetőségem. Úgy érzem, hogy a további pozitív eredmény csak a kitartó gyakorlásomon múlik. 

Nagyon szépen köszönöm a színvonalas és hivatástudatból megtartott Buteyko órákat. Ami külön szót érdemel, hogy mindenki problémáját meghallgattad, és a legjobb tudásod szerint segítettél. Ez az egyik legfontosabb az emberek számára.

 • Anita: 

6 éve folyamatosan fejlesztem egészségemmel kapcsolatos ismereteimet. A mozgás változatos formában és napi szinten van jelen az életemben. Ezért az elgondolásom az volt, hogy egészséges életvitelt folytatok. E mellett, azt vallom, mindig van lehetőség a tovább fejlődésre. Amikor a Buteyko légzésről szóló leírást elolvastam, az felkeltette az érdeklődésemet. Már a képzés első alkalmával megerősítést nyert az a hitvallásom, hogy mindig van hova tovább fejlődni. Felismertem, hogy a légzést annyira természetesnek vettem, hogy arra sosem gondoltam, hogy azt esetleg helytelenül végezném. Rengeteg megértéssel és hasznos tudással gazdagodhattam a képzés során. Ezért nagyon hálás vagyok Zoltánnak. A program menete nagyon tetszett, hétről-hétre elmélet-gyakorlás, így nagyon jól befogadható volt a képzés tartalma, azt folyamatosan be tudtam illeszteni a korábbi napi rutinomba.
Köszönöm, hogy a résztvevők között lehettem!

 • Zsuzsi:

Személy szerint nagyon örülök, hogy részt vehettem a Buteyko tréningen. Sokat vártam a tréningtől, mivel problémám van, illetve örömmel mondhatom, hogy volt a levegővételemmel. Asztmás vagyok, illetve erős pollenallergiám van. Rendszeresen ásítottam, nehezen vettem a levegőt, hamar kifáradtam. Ezekre gyógyszert, orrsprayt írtak fel, ami csak időszakosan használt. Egyéb segítséget sajnos nem kaptam a szakorvostól. Éreztem, hogy valamit nem jól csinálok, de azt is tudtam, hogy a változtatáshoz segítségre van szükségem. Azt viszont nem gondoltam, igazi meglepetés volt számomra, hogy már az első tréning után jobb lett a közérzetem. Ugyan nagy levegővételek még voltak – még most is előfordul néha-, de az ásítások, amelyek rendszeresen jelentkeztek, megszűntek. Nincs nehéz légzésem. Az orrsprayt még néha használom, de a hörgőtágítóra nincs szükségem.   

Kezdettől fogva rendszeresen végeztem a gyakorlatokat. Igyekeztem időt fordítani rá. Ez látszott a KSZ mérésnél, számokban is látható volt a fejlődésem. Egy-egy napok előfordultak ugyan, amikor nehezebben végeztem a feladatokat. Ez az allergiámtól is függött.  A végére szerintem jól belejöttem. Figyeltem és figyelek továbbra is a csukott szájjal, orron keresztül történő helyes légzésre. A ragtapasz használata nem okozott problémát, éjszaka sem. Az éjszakai alvások minősége jobb lett, hamarabb el tudok aludni és jobban kialszom magam, nem ébredek fáradtan.

Jó volt, hogy mindig elmondtuk, beszámoltunk a heti gyakorlások tapasztalatairól. Megbeszéltük azokat és kaptunk hozzá tanácsot is. 

Mindenképpen szeretném folytatni a gyakorlást. Célom az egészséges életmód, a jó közérzet, amelyhez hozzátartozik most már tudom, a megfelelő, helyes légzés is. Szeretnék az asztmából, ha nem is kigyógyulni, de tünetmentes állapotba kerülni. 

Összességében nagyon hasznosnak találtam a tréninget. Élveztem a csoportban résztvevők társaságát. Mindenkitől tanultam valamit. Anita lendülete, sportos hozzáállása példamutató. Marianna érdeklődése, szintén sportos hozzáállása nagyon tetszett. Péter állóképessége figyelemre méltó.

Zolinak köszönöm az érthető, követhető, nyugodt, mindenre kiterjedő előadásokat, A sok gyakorlást. Kérdéseinkre, észrevételeinkre szívesen válaszolt és tanácsokkal is ellátott, ha szükséges volt. 

 • Gyula

Pánikzavarral kínlódtam tavaly év vége óta. Mióta helyesen lélegzek, gyakorlok minden tünetem elmúlt. Még 1-2 hónapja volt olyan szinte napi rendszerességgel, hogy a torkomban éreztem ilyen lüktető érzést, meg 1-2 izomrengést a hasam tájékáról, szerencsére ezek is megszűntek azóta. (Eléggé fura, érdekes érzések voltak). Olyankor pillanatokra felszökött a pulzusom, volt, hogy rosszul is éreztem magam..rövid időre. Egyik csoportban mondták, hogy ezek is kis apró pánikrohamok, de ahogy említettem szerencsére ezek is elmúltak. Pulzusom állandó 100 körül mozgott, ami szintén stresszelt engem. Mára már munkahelyen is 70-80 körüli, ami tökéletesnek mondható. Amit kihagytam, hogy folyamatosan éreztem a szívdobogásomat, ami szintén eléggé idegesítő volt. Ez is megszűnt. 

Volt még egy másik problémám amit összekapcsoltam a légzésemmel. Ugyanis a horkolás mellett nekem minden alvás után kis vér volt a számban. De csak alvások után. Rájöttem, hogy nagyon gyenge az ínyem, fogkő nálam is bejátszik….Párosítottam a problémámat a nyitott szájas alvás mellékhatásaként, hogy este kiszárad a szám, ugye az ínyek olyankor próbálnak visszahúzódni, a fogkő miatt nem tudnak, ezért vérzik kicsit. (Volt olyan, hogy már egy szimpla tüsszentéstől is eleredt egy kis vérzést). Sajnos rossz fogakat örököltem, bár mindent megteszek értük 🙂 A fogorvos teljesen rendbe vágta tavaly, és mondta is, hogy ő már mást nem lát, nem tud többet tenni. Na 100 szónak is 1 a vége, mióta tapaszt használok, és csak orrlégzésre próbálom szűkíteni a levegővételeket ezek szinte TELJESEN megszűntek. Már szerencsére tudok úgy fogat mosni is, hogy ne azt lássam, hogy a fehér fogkrém pirossal vegyül. Ezek mind-mind pozitív élmények számomra, és már nem idegesítem rajta magam.

Fura, hogy 36 évesen ilyen problémák jönnek elő, sosem gondoltam volna.

Jah és még 1 pozitív dolog. Ugye ülő munkát végzek a munkahelyen, illetve sokszor esténként és hétvégén is tervezek otthon, ezért minden izmom állandóan be van állva, görcsök tömkelege volt a testemben. A masszőrömhöz heti rendszerességgel járok, egyedül én vagyok az akinek full testi masszást ad. Gondolok arra, hogy hát/láb/mellkas/has nyak! Múltkor már a halánték izmaimban is görcs volt…Még meg is kérdezte, hogy ezt, hogy cisnálom??? 😃 A lényeg, hogy mióta a helyes légzést gyakorlom a fájdalmak, amik az izmaimból jöttek drasztikusan csökkentek. Most már gyakorlatilag csak egy 1,5 órás laza pihentető masszásnak fogom fel a heti kezelésemet, nem pedig úgy fekszek ott, hogy 10 percenként üvöltök egyet és feszülök 😃

Tehát köszönöm neked Zoli, örülök, hogy megismertelek, és jelentkeztem a tanfolyamra.

 • Aniella

Az én pozitív észrevételeim az arcomon és az orromon lévő hajszál érek eltűntek (egyenlőre nagy része még néhány van). Ezt a pozitív hatást a légzésterápiának tulajdonítom mert más nincsen amit változtattam mostanában. Úgyhogy Zoli tiéd a dicséret 😊 köszönöm neked illetve nektek ezt a tanfolyamot😀

 • György 

Szeretnem meg köszönni a Buteyko légzés oktatást. Nagy hatással volt ram! Amióta elkezdtem a tanfolyamot, ennek köszönhetően fogytam kb. 10kg-ot. Úgy érzem Hogy, kevésbé vagyok fáradékony. Szóval hallásán köszönöm a színvonalas es érthető előadásokat. A mai utolsó Buteyko oktatás után sokkal jobban ereztem magam. Szinte el is multi az eldugulásom. Egyszóval Köszönők mindent. A legjobbakat kivanok!

 • Hajni

A tanfolyamot már nagy érdeklődéssel vártam, és így utólag is csak pozitívak a tapasztalataim a módszerrel kapcsolatban. A jógaoktatóként, edzőként, testnevelőként tanultakat kiválóan kiegészíti az újonnan szerzett tudásanyag, a gyakorlatok egymásra épültek, követhetőek és egyszerűek voltak. Ráadásul maga a csoport is mindig jó hangulatot, friss szellemiséget árasztott. Már az első hetekben megfigyelhetőek voltak olyan pozitív változások, mint a jobb, zavartalanabb alvás, vagy a fennálló asztmás problémák csökkenése (alapvetően nem használok steroidot). Természetesen nem lehet azonnali csodákat várni, hiszen egy ilyen tanfolyamon az ember inkább útmutatást, kulcsot kap ahhoz, hogy a jövőben a tanultakat önmagára szabottan alkalmazva, egészségesebben élhessen.

 

 • Veronika:

Az interneten böngészve találtam rá a Buteyko módszerre. Sose hallottam róla még eddig, teljesen új volt ez a számomra. Néhány nap gondolkodás és egy kis informálódás után jelentkeztem is Zoli online kurzusára.
Az utóbbi években elég rosszul alszom, reggelre pedig rendszeresen arra ébredtem, hogy szomjas vagyok és ki van száradva teljesen a szám. Napközben pedig gyakran össze-vissza kapkodtam a levegőt, természetesen sajnos a számon lélegezve… Régóta kerestem már valamilyen módszert, ami végre hatékony tudna lenni a számomra. Aztán elindult a tanfolyam és minden megváltozott. A sok pozitív visszajelzést a tréninggel kapcsolatban én is csak megerősíteni tudom, amiket mások is megírtak már előttem, akik megismerték és elsajátították a Buteyko légzéstechnika lényegét.
Az első konzultáció után már érezhető volt a jótékony hatása az orromon történő levegővételnek, valamint a végtagjaim felmelegedése is meglepő volt, mivel a hideg lábak és kezek gyermekkorom óta meghatározták a mindennapjaimat. Egy kis bizonytalanság után az éjszakai száj tapasz használata is meghozta végre hosszú idő után a mély és pihentető alvást a számomra. Nem ébredek már fel hajnalban arra, hogy szomjas vagyok, vagy ki van száradva a szám. Ami szinte hihetetlen… A kontrol szüneteim ideje is szépen lassan kúszik felfelé hétről hétre. Bár, tudom a tanfolyam végével ugyanúgy kell majd tovább folytatni a gyakorlást, hiszen csak így juthatunk el egy tartós és egészséges légzéshez, ami befolyásolja az egész további életünket. Ha tehetném, receptre írnám fel az embereknek a Buteyko módszer megismerését, hogy mindenki elsajátítsa azt a sok hasznos tudást és pozitív életminőségi változást, amit én is megtapasztaltam néhány hét alatt.😊